Werkwijze

Na de intake beslis je of je verder wilt gaan met een traject. Je mag hier gerust even over nadenken, je hoeft niet meteen te beslissen. Ik vind het namelijk belangrijk dat je het gevoel hebt dat de begeleiding je iets positiefs gaat brengen. Ga je verder met een traject, dan neem ik enkele (beroepskeuze- & persoonlijkheids)vragenlijsten af om je nog gerichter te kunnen begeleiden. De sessies hebben vervolgens een praktisch karakter: ik reik je oefeningen en handvatten aan waar je thuis verder mee aan de slag kunt. Verder hanteer ik uiteenlopende behandelmethoden en technieken, waar ik je op verzoek graag meer over vertel. Verwacht van mij directheid en open communicatie, altijd met het door jou gekozen leerdoel in mijn achterhoofd.

De begeleiding duurt gemiddeld 4 tot 10 sessies afhankelijk van je leerwensen.

Voor studiekeuze-& loopbaanbegeleiding heb ik een vaste opzet van 1 intake, 1 gesprek over de uitkomsten van de vragenlijsten en 4 sessies. Dit is uiteraard naar wens uit te breiden met meer sessies.

Technieken die ik zoal benut: Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Rationeel Emotieve Therapie (RET), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), Emotional Freedom Techniques (EFT), Psychodrama, Provocatief coachen, NLP, Structurele diagnostiek volgens de methode van E.H.M. Eurelings-Bontekoe en W.M. Snellen

Geef een antwoord